Sista låtarna

Jag är ledsen att jag inte har lagt in fler inlägg på sistone. Det har varit mycket i skolan nu så jag har fått ta en paus från bloggandet ett tag.

Nu har jag hört en minut av varje låt som ska vara med i mon i Malmö. Enligt mig är de super!

1. Agnes - Love, Love, Love

Agnes låtar On & On och Release Me är två av mina favoritlåtar på sistone. Tyvärr känns det inte den här lika bra som dem låtarna MEN Love, Love, Love är ändå bra. Om den tävlat i förra deltävlingen hade den lätt gått vidare till finalen. Nu är det mera tveksamt.

Betyg: ***

2. Star Pilots - Higher

Det är den här låten som låter minst schlager ikväll. Jag älskar In The Heat Of The Night och den här håller lika hög klass. Under den minuten man fick höra kunde jag inte höra likheter med Eye Of The Tiger som aftonbladet.se gjort. Jag hör mer likheter med Star To Fall. I mina ögon kan jag redan nu säga att denna är på topp 5 av de bästa låtarna i år. Tyvärr tror jag inte tittarna kommer hålla med mig.

Betyg: ****

3. Susanne Alfvengren - Du Är Älskad Där Du Går

Den här har ingen chans i mon. Det är en av de sämsta Bobby Ljunggren-balladerna hittills, om det är han som skrivit den, måste kolla upp det. Det här var liksom bara tråkigt och jag har läst att Susanne har röstproblem. Kommer inte funka.

Betyg: *

4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing Me Tenderly

Nja, jag hade förväntat mig ännu bättre härifrån. Refrängen är bra men det andra är liksom bara en lång väg fram tills det bästa kommer. Tyvärr tror jag att de misslyckas att ta sig vidare till en andra omgång... synd. Om den varit med förrra veckan hade den lätt varit finalvarning på den.

Betyg: ***

5. Thorleifs - Sweet Kissing In The Moonlight

Jag skäms! Jag skäms! Jag skäms! Hörde ni?! Jag skäms! Jag har inte sett ett helt avsnitt på dansbandskampen. Jag tyckte inte om Scotts låt som gick vidare till andra chansen heller. Men det här, det gillar jag! Klassisk Lasse Holm schlager, låter mycket som Dag Efter Dag. Oväntat bra!

Betyg: ****

6. Sarah Dawn Finer - Moving On

Sarah är alltid bra live. Jag tror att den här kommer växa och bli jättebra live. Go Sarah! Men låten då... jag tyckte inte om I Remember Love när jag hörde den första gången heller, medan jag nu tycker att det är en av de bästa balladerna i Melodifestivalen någonsin. Det jag försöker säga är att jag inte tycker om den här speciellt mycket nu men jag tror att den här kan bli livsfarlig när det väl gäller. Sticker ut jämfört med de andra låtarna ikväll.

Betyg: ***

7. Next 3 - Esta Noche

Här behövs inte säga så mycket. Hemskt!

Betyg: -

8. Malena Ernman - La Voix

Jag älskar Fredrik Kempes version av Vincero. La Voix håller inte lika hög klass. Jag tycker ändå att denna är en av de bästa ikväll. Jag tror att hon kommer äga live. Tyvärr är det så att antingen älskar man den här låten eller så hatar man den.

Betyg: ****

Slutkommentar: Klart bästa deltävlingen. Väldigt svårtippat, jag hoppas att Star Pilots går vidare, men jag tror tyvärr inte att så blir fallet.

Till final:

Agnes
Thorleifs

Till andra chansen:

Sarah Dawn Finer
Malena Ernman

Internationella juryns val:

Det kan bli vilken låt som helst. Håller mina tummar för Star Pilots.

Varje deltävling har varit svårtippad på olika sätt. Den här gången är det för att låtarna är så bra! Tycker ni inte det?

Deltävling 3 (en besvikelse...) Leksand

Nu har SVT släppt en minut av varje låt som ska tävla i Leksand i morgon. Vad tycker jag om låtarna? Läs nedan. Lyssna här

1. Velvet - The Queen

Låten är skriven av låtskrivare som gjort låtar till Ola och det hörs tydligt. Det här är absolut den bästa låten i den här deltävlingen och Velvets bästa låt i Melodifestivalen någonsin. Men Deja Vu och Mi Amore tilltalar inte mig. Och jag börjar förstå att det gör egentligen inte den här heller. Jag har sett bilder från repetitionerna och jag tror det kommer se väldigt snyggt ut live. Men enligt aftonbladet.se har hon också sjungit riktigt falskt.

Betyg: ***

2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I Got You

Den här låten blir bättre ju fler gånger man hör den och det är inget man hört i Melodifestivalen tidigare. Bara därför kan den gå vidare till en andra omgång eller så kommer de sist. Jag tycker det är en av de bättre låtarna i startfältet och hur bra var den här egentligen?

Betyg: ***

3. Molly Sandén - Så Vill Stjärnorna

En ballad som kräver många lyssningar och jag tror Molly kommer fixa detta galant live. Årets svensktoppshit är säkrad. Finalplatsen är säkrad. Men varför tilltalar inte detta mig speciellt mycket just nu? Jag brukar tycka om Bobby Ljunggrens låtar. Den är bra men jag hade önskat att den var så mycket bättre.

Betyg: ***

4. EMD - Baby Goodbye

Det här låter ju inte som EMD brukar göra. På svts hemsida har de sagt att den här låten skulle kunna klara sig perfekt i Europa. Jag är inte så säker på det. Den är sämre än Jennie Let Me Love You t ex, men ändå tillräckligt bra för att kunna spelas flitigt på radion. Men i den här tävlingen vet jag inte... Kan gå vidare endast för att de är EMD, men både Markoolio, Shirley Clamp och Marie Serneholt rök direkt. Jag är tveksam...

Betyg: **

5. Mikael Rickfors - Du Vinner Över Mig

Det här är fånigt, det låter precis som "Vingar". Men att göra en kopia av en annan låt brukar inte vara ett lyckat koncept. Jag tror många blir besvikna när de hör detta. Den är totalt meningslös. Jag blir väldigt förvånad om Mikael Rickfors går vidare till en andra omgång.

Betyg: *

6. Maja Gullstrand - Här För Mig Själv

Det är inte vanligt man får höra en bossa i festivalen. Det här är faktiskt mycket bättre än vad jag trodde, men har den någon chans? När favoriter inte är så bra som många trott kan ju den här sticka upp. Men live? Jag tror tyvärr inte att detta blir så bra.

Betyg: **

7. Sofia - Alla

En rockig låt på grekiska. Verkligen inte vad jag ville höra i Sverige. Grekland hade skämts om de skickat detta, det är intetsägande, tråkig sångerska och ja... behövs det sägas nåt mer egentligen? Sofia lyckades inte år 2007 med låten "Hypnotized" och lyckas inte heller med "Alla".

Betyg: *

8. BWO - You´re Not Alone

BWO tävlar för fjärde gången på fem år. I mina ögon blir dem bara sämre för varje år som går och jag tror det fortsätter så. Jag trodde att när dem menade att när de skickar en ballad blir det en ny "We Could Be Heroes". Nu blir det istället en platt "Believe". Kan ändå gå vidare bara för att de är BWO. Startfältet är så dåligt så det är mycket möjligt.

Betyg: **

Kommentar: Jaha, varför ska nästan alltid den tredje deltävlingen vara tråkig? Jag är besviken på EMD, BWO och Molly Sandén. Men jag tror att jag kommer ta tillbaka det jag säger om Molly Sandén efter lördagen. Jag hoppas det iallafall. Kan inte Molly bara slå sönder hela detta tråkiga startfältet. Som det ser ut nu är de två första låtarna mina favoriter. Upprepningar verkligen vara grejjen för mig just nu, "I am, I am, I am, I am, I am the queen", "You you you you you you you I got you".

Till final:

Molly Sandén & BWO

Till andra chansen:

Velvet & EMD

Internationella juryns val: Velvet (Kan också bli BWO om dem inte går direkt vidare till finalen)

Det är ännu mer ännu mer svårtippat än förra veckan, vilket nästan borde vara omöjligt. Om jag inte hade lyssnat på låtarna hade jag tippat likadant. Jag tror för första gången i år att man går vidare på vad man gjort tidigare i sin karriär.

Två nya låtar! + snart länkar till alla låtar!

Igår valdes 2 nya bidrag till Eurovisionen och till skillnad från lördagens besvikelser valdes två upptempolåtar som jag tror kommer finnas med i finalen på lördagen.

Grekland valde tyvärr den låten jag tyckte minst om This Is Our Night. Låtmässigt tycker jag Right On Time var bäst men jag tror fel artist framförde den. Däremot var This Is Our Night den rätta låten för Sakis tror jag. Liveframträdandet kan bli jättebra när de väl kommer till Eurovision Song Contest och Grekland kommer nog hamna på topp 5 i finalen, igen. De har hamnat där tre gånger på de senaste fem åren. Det är endast Grekland, Ukraina och Ryssland som lyckats så bra, även om Turkiet och Serbien varit nära.

Betyg: ***

Jag har inte följt Georgiens uttagning någonting faktiskt. De sa först att de inte skulle vara med i år men ångrade sig sent förra året. Låten de valde är en discodänga som jag ligger i gränslandet om de ska gå vidare till finalen eller ej. Liveframträdandet imponerande inte på mig men de kan säkert förbättra det till när det väl är dags. Om vi skulle skicka Alcazar till Moskva tror jag tyvärr att de kommer sno röster från oss. Det är väldigt synd för i mina ögon är de här ingenting jämfört med Alcazar.

Betyg: **

Länkar till alla låtar som ska vara med i årets ESC kommer inom kort. Jag fixade länkar redan igår men det krånglade.


ESCNATION Melodifestivalen 2009

ESCNATIONS version av årets Melodifestival håller på för fullt. Den första deltävlingen avgjordes förra veckan och nu är också den andra deltävlingen avgjord. Klicka på länkarna för att få fram resultatet. Scrolla inte ner sidan om ni inte vill få reda på resultatet direkt.

Duell 1

Duell 2

-------------------------------------------------------------------------

Klara för FINAL:

Tick Tock - Nina Söderquist
Stay The Night - Alcazar
1000 Miles - H.E.A.T.
Hope & Glory - Måns Zelmerlöw

Andra Chansen:

You´re My World - Emilia vs. Deltagare från Malmö

It´s My Life - Amy Diamond vs. Deltagare från Leksand

Show Me Heaven - Lili & Susie vs. Deltagare från Malmö

Deltagare från Leksand vs. Disconnect Me - Marie Serneholt

Internationella juryns val hittills:

You´re My World - Emilia
Show Me Heaven - Lili & Sussie

Grekland och Georgien

Imon väljer Grekland och Georgien sina låtar till Eurovision. Jag har inte någon fakta om Georgiens uttagning så jag riktar mer in mig på Grekland.

Sakis Rouvas är han som ska representera Grekland i år. Han gjorde det redan år 2004 med låten Shake It och lyckades väldigt bra. Han kom trea med låten Shake It och från Sverige lyckades han ta 4 poäng. De tre låtarna som tävlar är, Out Of Control, Right On Time och This Is Our Night. Den låten jag tror vinner blir den sistnämnda för det är den av dem som liknar mest Shake It.

Jag borde egentligen tycka att This Is Our Night är den bästa för det är den som är närmast min musikstil. Men jag kände nåt speciellt när jag hörde Out Of Control. Den refrängen är jättebra! Däremot tycker jag inte att vers och refräng hör ihop men jag skulle bli glad om Out Of Control vinner. Men This Is Our Night tror jag kan bli väldigt bra live.

(Förlåt för att skrev att det var ikväll finalen var)

ESCNATION-röstningar 16/2

Nu kommer fortsättningen av min röstning där det gäller Melodifestivalen 2009. 5 låtar gick vidare senast och nu är det dags för duellerna.

Duell 1

Amy Diamond - It´s My Life vs. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory

Duell 2

Lili & Sussie - Show Me Heaven vs. H.E.A.T. - 1000 Miles

5. Markoolio - Kärlekssång Från Mig
6. Cookies N Beans - What If
7. Jennifer Brown - Never Been Here Before
8. Lasse Lindh & Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter!

Här nedan följer länkar till där ni kan rösta!

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/rsvp.php?id=61504&a=gjaukkb&vnr=next

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/rsvp.php?id=61505&a=xx00jx7&vnr=next

Nu är det bara till att rösta!

Men jag har fler röstningar så klart. Jag uppdaterar inte den här så ofta för då skulle jag få uppdatera den flera gånger om dagen, ni får gå in på www.escnation.com/score för att rösta och se resultatet snabbare. Det är ESC 2005 Elimination round jag pratar om. Sist jag uppdaterade hade två omgångar redan avgjorts och nu har ytterligare tre avgjorts. Här följer länkar till resultatet. Använd länkarna innan ni läser texten nedanför.

Omgång 3:

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/show.php?id=61444

Omgång 4:

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/show.php?id=61457

Omgång 5:

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/show.php?id=61477

Sverige har fått ett litet uppsving sen senast med placeringarna 31, 20 och 31. Men om det fortsätter så här kommer inte Las Vegas vara kvar länge i tävlingen. Här nedan följer genomsnittliga placeringar för de länderna som är kvar i tävlingen.

Topp 5:

1. Grekland - My Number One
2. Malta - Angel
3. Israel - Hasheket Shenishar
4. Rumänien - Let Me Try
5. Schweiz - Cool Vibes

Botten, plats 30-34:

30. Irland - Love?
31. Kroatien - Vukovi Umiru Sami
32. Bosnien-Hercegovina - Call Me
33. Sverige - Las Vegas
34. Makedonien - Make My Day

Rösta nu med hjärtat!

v. 8

Nu när det är måndag tittar vi bakåt om vad som hände förra veckan och vad som kommer hända den här veckan.

5 länder valde bidrag till årets Eurovision den här helgen. Min favorit av dem 5 var Polen som skickade en ballad i Kelly Clarksson-stil blandat med Empty Room. Nu när jag lyssnat på den några gånger börjar förstå hur dålig engelska sångerskan har och hur falskt hon sjunger i versen. Den har sjunkit i rank för mig. Ingen av de låtarna som valdes fattade jag tycke för, vilket var lite konstigt. Jag har nästan tyckt om alla låtarna som valts hittills till ESC. Men nån gång ska man väl ändra sig. Däremot har det börjat pratas om att Moldavien kommer bli farlig och det hoppas jag verkligen inte. Jag tycker den är hemsk.

Melodifestivalens andra deltävling gick av stapeln i Skellefteå. Senast vi var i Skellefteå var år 2005, där tävlade Martin Stenmarck bl. a. som senare vann. Kunde vi se en vinnare i lördags? Det är mycket möjligt. Måns Zelmerlöw ägde scenen och bjöd på en modern schlager. Enligt honom själv är det något som ingen gjort tidigare, medan jag själv tycker att låten bygger på samma grejer som Hero gjorde. Om vi skickar Måns till Europa tror jag tyvärr att vi placerar oss lika högt som Charlotte gjorde förra året och visst vill vi högre än så?

Men samtidigt som vi ska skicka något som Europa gillar, så ska vi ju också skicka något som vi tycker om. Det finns ingen mening med att vi ska skicka något som endast länderna i Östeuropa tycker om. Jag har en liten känsla av att Norge kommer göra så på lördag. Norge har haft 3 deltävlingar och andra chansen sen den 24 januari och nu på lördag är det dags för deras final. Storfavoriten är Alexander Rybak och låten Fairytale som jag tror att länderna i Östeuropa älskar. Det pratas redan om att Norge ska få äran att vara värdar för tävlingen år 2010. Det har jag ingenting emot, däremot hade jag önskat att de i så fall skulle få vinna med en bra låt. Men det är inte säkert att Alexander Rybak vinner över huvudtaget. Min favorit i den norska finalen är Alexander Stenerud och låten Find My Girl. Han var medlem i gruppen Zuma som kom till deras andra chansen förra året. I år har han satsat på en soloprestation och låten han har med i år älskar jag.

I veckan kommer också Georgien, Grekland, Irland, Bulgarien och Makedonien ha sina finaler. Georgien hoppade av ESC tidigare när ryska trupper gick in i Georgien. Men de valde till slut att vara med ändå. Deras final är i morgon.

Grekland var det första landet att välja vilken artist som ska tävla för dem, det gjorde de redan i somras. Greklands senaste placeringar är 3, 1, 9, 7, 3. En av anledningarna till att de valde årets artist var att de var missnöjda med de senaste placeringarna, snacka om bortskämda. Artisten de valde var Sakis Rouvas. Han tävlade för Grekland 2004 med låten Shake It och kom trea. Han var också programledare år 2006 när tävlingen hölls i Aten. Låtarna har redan släppts och ni kan lyssna på dem på youtube. Låten väljs i morgon.

Irland håller sin final på fredag och jag tror inte de kommer välja en låt i samma stil som de gjorde förra året, då de skickade Dustin The Turkey. De gick då inte vidare till finalen och Irland har inte haft någon speciell framgång de senaste åren med undantag av Brian Kennedy som lyckades komma 10:a i Aten. 

Bulgarien har haft massa semifinaler ändå sen i höstas för att nu komma fram till finalen. Jag har inte varit insatt i vilka låtar som tävlar i deras final så jag kan inte säga vilken klass det är på låtarna. Bulgarien har tävlat i Eurovisionen sen 2005 och har endast varit i finalen en gång, år 2007 kom de 5:a med låten Water. Bulgariens final är på lördag.

Makedonien håller också sin final på lördag. Makedonien har varit mästare när det gäller att kvalificera sig från semifinaler till finalen, men misslyckades förra året tack vare den nya regeln om att folket väljer 9 låtar och juryn väljer en låt som går till finalen. Makedonien blev 10:a bland folket, tre poäng från 9:e platsen.

I Sverige hålls den tredje deltävlingen i Leksand. När deltävlingarna infördes så var alltid den tredje deltävlingen sämre, men sen 2005 har det ändrats. Låtar som kommit från den tredje deltävlingen har varit Martin Stenmarck med Las Vegas, BWO med Temple of Love respektive Lay Your Love On Me, The Poodles med Night Of Passion, Sonja Aldén med För Att Du Finns och Måns Zelmerlöw med Cara Mia. 
Mina tankar om den tredje deltävlingen är att den nog är likvärdig med den första. Favoriter är BWO, Molly Sandén och EMD. Jag tror att det kommer stå mellan dem tre, Velvet och Mikael Rickfors. Men jag ska inte säga för mycket, många stora namn har floppat hittills i tävlingen och jag tror mer att låtvalet är det som fäller avgörande.
Frågor som jag ställer mig just nu är: 

- Vill folket ha en tredje framgångsrik schlager från BWO?
- Kommer Molly Sandén falla lika pladask som Shirley Clamp?
- Finns det någon låt som är bättre än Stay The Night eller Hope & Glory? 

Det får vi se på lördag.  


ESCNATION

Nu har det redan avgjorts två omgångar i Elimination round 2005. Här nedan följer länkar till resultatet i de två första.

Omgång 1

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/show.php?id=61371

Omgång 2

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/show.php?id=61425

Här följer länken till där ni kan rösta för nästa omgång.

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/rsvp.php?id=61444&a=z7gbjbv&vnr=next

Det har verkligen inte gått speciellt bra för Sverige och Las Vegas, placeringarna 34 och 36 är verkligen inte imponerande. Själv tycker jag att det är ett av de sämsta bidragen som Sverige någonsin skickat och det kanske är just därför det gått så dåligt än så länge. Men vad som helst kan hända. Rösta med hjärtat.

ESCNATION

Nu är jag tillbaka för att göra reklam för min favorithemsida om Eurovision, ESCNATION. Min röstning mellan 1 Life och Lane Moje. Om ni scrollar ner på sidan så ser ni reglerna för Elimination round och hur det gått tidigare. Här följer länken till finalen.

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/show.php?id=61181

Först läser ni vad jag skrivit om ni vill. Där står resultatet och längst ner följer också en länk till bloggen.

Sen klickar ni på start och då startar röstningen. Det enda ni behöver göra är att ställa in vilken hastighet ni vill se röstningen på. Jag tycker det är bäst att ni klickar på faster så mkt tills markeringen är precis i mitten mellan faster och pause. Men det bestämmer ni själva.

Sen är det bara att titta. Jag säger inte resultatet, ni får titta själva!

Nu när 2004 års Elimination round är avgjord så börjar 2005 års Elimination round. Här nedan följer länken till där ni kan rösta. Alla 39 låtar är med i början men de ska bli en.

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/rsvp.php?id=61371&a=gucunie&vnr=next

Så här många får rösta i varje omgång:

När det är över 16 deltagare i tävlingen får 20 stycken rösta.
När det är 11-16 deltagare i tävlingen får 25 stycken rösta.
När det är 3-10 deltagare i tävlingen får 30 stycken rösta.
När det är FINAL får 50 stycken rösta.

Ni får rösta på ert egna land, men rösta helst med hjärtat. Den bästa låten ska ju vinna!

Jag är som jag är, det finns en till röstning. Där är det årets Melodifestival som gäller. Den första deltävlingen har redan avgjorts. Här nedan är resultatet.

Till första omgången gick:

Alcazar - Stay The Night
Emilia - You´re My World
Jonathan Fagerlund - Welcome To My Life
Marie Serneholt - Disconnect Me
Nina Söderquist - Tick Tock

6. Caroline af Ugglas - Snälla Snälla
7. Shirley Clamp - Med Hjärtat Fyllt Av Ljus
8. Scotts - Jag Tror På Oss

Duell 1

Emilia - You´re My World vs. Nina Söderquist - Tick Tock

Till final: Nina Söderquist - Tick Tock
Till andra chansen: Emilia - You´re My World

Duell 2

Alcazar - Stay The Night vs. Marie Serneholt - Disconnect Me

Till final: Alcazar Stay The Night
Till andra chansen: Marie Serneholt - Disconnect Me
5. Jonathan Fagerlund - Welcome To My Life

Internationella Juryns Val: Emilia - You´re My World

Nu är det dags för andra deltävlingen. Här kan ni rösta.

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/rsvp.php?id=61338&a=poj3sod&vnr=next

Reglerna är samma som i den riktiga Melodifestivalen. De fem främsta går vidare till nästa omgång, där behåller de dem poängen de fick i första omgången. Sen får 1:an möta 4:an i en duell och 2:an får möta 3:an i den andra duellen. Vinnarna i duellerna går vidare till finalen och förlorarna i duellerna går vidare till andra chansen. Jag väljer min favorit som inte gick vidare till finalen som den Internationella Juryns Val.

Rösta på det bidrag ni tycker är bäst!


Nya låtar till Eurovision

Igår valde 5 länder bidrag till årets Eurovision Song Contest.

Moldavien: Nelly Ciobanu - Hora Din Moldova

Moldavien tävlar i den andra semifinalen i år, alltså inte i samma semifinal som Sverige. Det kvittar nog för Moldavien. De hade nog inte fått några poäng från Sverige ändå. Detta är verkligen sådan musik från Östeuropa som jag hatar. Polen tävlade med något liknande år 2005 och var bara 4 poäng från en finalplats, så den är inte helt ofarlig. Men för mig är den sämst hittills av de låtar som valts till ESC.

Betyg: -

Armenien: Inga & Anush Arshakyanner - Jan Jan

Det har gått väldigt bra för Armenien de tre gånger de varit med, mycket tack av att det bor 8 miljoner armenier ute i Europa. Förra året var de storfavoriter med låten Qele Qele, en låttitel som är väldigt lätt. De kör på samma koncept när det gäller låttitel i år igen, Jan Jan. Till skillnad från Qele Qele är den här låten väldigt dålig.
De försöker på sig något modernt blandat med traditionella tongångar, men det finns mycket bättre låtar i den här genren. Det här är riktigt dåligt och otroligt tjatigt. Det känns som att låten är 7-8 minuter lång. De tävlar i samma semifinal som Sverige i år och jag hoppas inte att den här tar en finalplats från Sverige, för final tar sig Armenien ändå med tanke på att det finns så många armenier ute i Europa.

Betyg: -

Polen: Lidia Kopania - I Don´t Wanna Leave

Min favorit i den polska uttagningen var Man Meadow med låten Love Is Gonna Get You, men i år slutade de ännu sämre än förra året, på sjätte plats. Vann gjorde en tjej som heter Lidia och hon sjunger en låt som är en blandning mellan en vinnarlåt från Idol och Empty Room. Jag förstår verkligen varför den här vann, Lidia har en jättebra röst och låten har verkligen en internationell touch. Den här ger verkligen konkurrens mot Malta och Storbritannien.

Betyg: ****

Island: Johanna Gudrun - Is It True

Det är inte en låt som Island vanligtvis brukar skicka, den här är faktiskt ganska anonym men den växer verkligen ju fler gånger man hör den. Synd bara att refrängen är för svag och intetsägande. Tur att Johanna sjunger väldigt bra. Annars hade låten inte varit någonting. Island brukar vara på min topp 5 oftast men det är de inte i år.

Betyg: **

Litauen: Sasha Son - Pasiklydes zmogus

Det här är väl första kopian av Dima Bilan. Han riktar inte in sig till min målgrupp och jag tycker inte heller om den heller. Litauen skickar aldrig bra låtar i min mening. Deras bästa bidrag är You Got Style och hur bra är den?

Betyg: *

Kommentar: I min mening är det bara Polen som borde ha en chans på en topp 10 i finalen. Island är en stor besvikelse för mig, de brukar nästan alltid skicka bra låtar. Ända sen 1997, med undantag av Silvia Night, har Island haft väldigt bra låtar. Här följer min resultatlista på hur bra låtarna är.

1. Nederländerna
2. Finland
3. Danmark
4. Polen
5. Malta
6. Tyskland
7. Andorra
8. Storbritannien
9. Montenegro
10. Albanien
11. Turkiet
12. Island
13. Slovenien
14. Frankrike
15. Cypern
16. Vitryssland
17. Rumänien
18. Litauen
19. Armenien
20. Moldavien 

En resumé från den svenska schlagerkvällen

Här är en sammanfattning från kvällen.

1. Lili & Susie - Show Me Heaven

Lili & Susies comeback blev en nostalgi till 80-talet såklart. Refrängen satt som en smäck och det syntes att de längtat efter en comeback. De sjöng väldigt bra men på nåt lustigt sätt kändes det stelt.

Betyg: ***

2. Lasse Lindh & Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter!

Detta är verkligen inte min stil. Jag tyckte om hans låt förra året men då tävlade den också i en tuff deltävling. Då räckte det till en sjätte plats. Den här deltävlingen var ännu tuffare och det var inget som tydde på att det skulle gå bättre.

Betyg: -


3. Jennifer Brown - Never Been Here Before

Den här låten påminner mycket om Norges låt från förra året. Jag tycker nog nästan att låten är bättre än den men sångmässigt sämre. Däremot lika intetsägande. Jag trodde den skulle ta internationella juryns val.

Betyg: **

4. HEAT - 1000 miles

Äntligen lite fart på tävlingen för kvällen! Refrängen till den här rocklåten är helt fantastisk och sångaren är grym. Men var är pyrot och körerna? Körer i en sån här låt är skitviktig!

Betyg: ****

5. Markoolio - Kärlekssång Från Mig

Parodin på Dima Bilans tidigare bidrag är lite lustig. Jag trodde att det skulle vara en tydligare parodi men det var det inte. Låten i sig är jättetråkig! Vad ville Markoolio med den här låten?

Betyg: *

6. Amy Diamond - It´s My Life

Amy Diamond är jätteproffsig. Låten är väldigt bra. Men när ska hon börja ta egna initiativ? Jag tror hennes föräldrar bestämmer alltför mycket. Varför skulle hon annars haft de där kläderna på sig? Hennes röst har inte utvecklats nånting sen hennes första hit och det är inte bra.

Betyg: **

7. Cookies N Beans - What If

De tre tjejerna verkar ha väldigt roligt på scenen när de spelar. Det bästa vore om de hade fått spela live. Sångerskan från Oh Laura sjnuger helt fantastiskt. Men det är nåt i låten som saknas.

Betyg: ***

8. Måns Zelmerlöw - Hope And Glory

Nu har Alcazar fått en konkurrent till segern. Måns briljerar på scenen. Jag tycker det är klasskillnad mellan Hope and Glory och Cara Mia. Men ska vi skicka den här till Moskva? Den påminner ju väldigt mycket om Hero och vi vet ju hur det gick.

Betyg: *****

De fem låtarna som gick vidare var:

Måns Zelmerlöw - Hope And Glory
Amy Diamond - It´s My Life
Cookies N Beans - What If
HEAT - 1000 Miles
Lili & Susie - Show Me Heaven

6. Markoolio . Kärlekssång Från Mig
7. Jennifer Brown - Never Been Here Before
8. Lasse Lindh & Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter!

Skönt att Markoolio inte gick vidare till omgång 2. Det hade inte varit bra för tävlingen. Men tanke på artisternas uppträdanden så gick helt rätt låtar vidare i tävlingen.

Duell 1

HEAT - 1000 Miles vs. Amy Diamond - It´s My Life

Till final: HEAT - 1000 Miles
Till andra chansen: Amy Diamond - It´s My Life

Duell 2

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory vs. Lili & Susie - Show Me Heaven

Till final: Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
Till andra chansen: Lili & Susie - Show Me Heaven
5. Cookies N Beans - What If

Internationella juryns val: Amy Diamond - It´s My Life

Kommentar: Det blev ju nästan som jag tippade. Om ni bytt ut Amy Diamond mot Cookies N Beans hade jag fått full pott. Men Amy är bra live. Varför är inte hårdrock med oftare i schlagern? Det går ju så bra när sånt väl är med. HELT RÄTT LÅTAR TILL FINAL! Måns blir svårslagen i finalen. Men om vi skickar det kan det bli att juryn får rösta vidare Sverige till finalen i ESC igen. Men nyheten i år är att juryn har 50% makt i finalen. Seger med Måns räcker inte till.


Lördag 14/2

Idag är det finaler i en hel del länder i Europa, bland annat i Polen och Island. Jag har inte följt Islands deltävlingar speciellt bra men jag vet att jag till 99% alltid gillar deras bidrag, mina favoriter är deras låtar från 1986, 1990, 1999, 2000, 2003, 2004 och 2008. Det finns också massa andra bra isländska låtar. I Polen vet jag att Man Meadow tävlar för andra året i rad. Förra året kom de trea med Viva La Musica. I år tävlar de med låten Love Is Gonna Get You som är 100 gånger bättre och de förtjänar en vinst tycker jag. Ikväll har också Litauen, Armenien och Moldavien sin final.

Nu bär det av till teven, för det är dags för Melodifestivalen från Skellefteå. HEJA MÅNS OCH LILI & SUSSIE!

1 minut av varje låt! :D

SVT har nu släppt en minut av varje låt som kommer tävla i mon i Skellefteå. Här är vad jag tycker just nu om låtarna.

1. Lili & Sussie - Show Me Heaven

Mycket bra 80-talsdisco som jag älskar. En kanonrefräng på det. Men jag vet inte om de är så bra live. Borde ta sig vidare till andra chansen åtminstone. Verkligen min musikstil!

Betyg: ****

2. Lasse Lindh & Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter

Jag tyckte mycket bättre om hans förra låt. Nu är det mer en Patrik Isaksson-låt men han har för klen röst till en sån här låt. Jumbovarning faktiskt, men den kan växa. Blir säkert bättre live.

Betyg: *

3. Jennifer Brown - Never Been Here Before

Hon sjunger mycket bra och jag tror säkert att den här blir bättre live. Jag tror faktiskt att den här kan ta sig vidare till andra chansen eller finalen till och med med tanke på Emilia och Caroline af Ugglas framfart förra veckan. Men efter första lyssningen är den tyvärr lite anonym, men ändå OK.

Betyg: **

4. HEAT - 1000 Miles

Rockband blir alltid bra live och jag tror också att den här kan avancera vidare. Det pratades om att The Poodles skulle köra denna men det var bra att de sa nej till den för jag tror inte detta är deras stil. Hellre Martin Stenmarck då men helst HEAT.

Betyg: ***

5. Markoolio - Kärlekssång Från Mig

Markoolio blir alltid mycket bättre live än på cd. Just nu tycker jag den är ganska tråkig och den har ingen bra ironi just nu. Markoolio har lovat en överraskning på scenen, en av hans kompisar ska vara på scenen och göra något speciellt. Kan det vara Tobbe Trollkarl som ska trolla lite för oss?

Betyg: *

6. Amy Diamond - It´s My Life

Detta är mycket bättre än Thank You. Det kanske är för att Alexander Bard har varit med och skrivit låten. Amy Diamond blir alltid bra på live men jag tycker inte om hennes röst. Den låter för barnslig.

Betyg: ***

7. Cookies N Beans - What If

Sångerskan från Oh Laura är med i den här gruppen och hon har en fantastisk röst. Den här kan också göra bra ifrån sig tror jag, kan säkert konkurrera bort artister som Markoolio. Påminner mycket om Dixie Chicks och också Calaisas låt från förra året.

Betyg: ***

8. Måns Zelmerlöw - Hope And Glory

Den här låten har exakt samma konstruktion som Hero, men det har jag inget emot faktiskt eftersom jag älskar Hero. Måns är som vanligt bra på scenen tror jag, men jag vågar inte sätta en femma förrän jag sett det live. Men detta är solklart min favorit för i morgon. "All the bottles I´ve lost, and the bottles I´ve won", bättre engelska live får jag hoppas.

Betyg: ****

Kommentar: Jag är glad att Måns inte tävlar med en Cara Mia låt igen, jag tyckte aldrig om den. Måns kan säkert vinna hela tävlingen men just nu är Alcazar är bättre i mina ögon. Om jag tippar just nu så blir det så här:

Till final: Måns Zelmerlöw & HEAT
Till andra chansen: Lili & Sussie & Cookies n Beans

Även om Amy Diamond har en bättre låt i år så tävlar hon i en mycket tuffare deltävling i år och går därför inte vidare. Markoolio gör en Shirley Clamp och kanske till och med kommer sist, men jag tror ändå Lasse Lindh & Bandet tar JUMBOPLATSEN. Cookies n Beans och Jennifer Brown kampas om en andra chansen-biljett. Justeringar tillkommer såklart i morgon både innan programmet och efter.

ESCNATION.COM

Eftersom jag är helt galen i eurovisionröstningar så är min favoritsida www.escnation.com

Den sidan är väldigt väldigt töntig, jag vet^ Men det är roligt med röstningar ju som schlagerfantast.

Jag håller just nu på med en röstning där vem som helst får rösta och jag tänkte göra lite reklam för den:) Den kallas för "ESC 2004 Elimination round". Den går ut på att ni får rösta på de 10 främsta som ni tkr är bäst. Den som kommer sist i röstningen åker ut och så blir det en ny röstning. Tyvärr åkte Sverige ut precis innan finalen... men aja,, rösta på den ni tycker är bäst.

Det står mellan Belgien, "1 Life" med Xandee. Hon slutade på 22:e plats i finalen i den riktiga ESC. Det var en stor besvikelse för Belgien som verkligen var favorittippade men floppade totalt. Live sjöng Xandee sådär och koreografin var rätt avancerad för henne. Kanske till och med för dansarna (en liten bröstvårta på den kvinnliga dansaren syntes en gång:O).

Riktigt resultat: 1poäng från Andorra, 1 poäng från Cypern och 5 poäng från Nederländerna.

Den andra deltagaren är Serbien-Montenegro, "Lane Moje" med Zeljko Joksimovic. Det var den första riktiga balkanballaden som slog till med dunder och brak. Som vanligt så är den första också den bästa. Den slutade på 2:a plats i finalen men vann semifinalen i den riktiga ESC. Den fick 12 poäng från Sverige och nästan alla ex-jugoslavländerna.

Riktigt resultat: Det blir alldeles för mkt att skriva här om jag ska skriva hela resultatet. De tog 8 tolvpoängare iallafall och de tog poäng från alla länder.

Det var lite kort om finalisterna. I min tävling så om man tittar på genomsnittlig placering så ligger Serbien-Montenegro bäst till, men Belgien har fått sig ett riktigt uppsving på slutet.

De fem sista placeringarna:

Belgien, 6, 5, 1, 1, 2
Serbien-Montenegro, 1, 1, 3, 2, 1

Detta kan bli riktigt jämnt.

Här är länken till finalen. Där röstar ni och jag behöver inte ge några instruktioner, ni kommer fatta.

http://www.tummiweb.com/escnation/scorewiz/rsvp.php?id=61181&a=8fcnxqf&vnr=next

När röstresultatet är klart kommer jag givetvis berätta hur det gick och skicka länk till resultatet. Här nedan är resultatet av vad som hänt tidigare i tävlingen.

3. It Hurts - Sverige
4. Stronger Every Minute - Cypern
5. Wild Dances - Ukraina
6. The Image Of You - Albanien
7. Hold On To Your Love - Storbritannien
8. Shake It - Grekland
9. Can´t Wait Until Tonight - Tyskland
10. On Again... Off Again - Malta
11. Heaven - Island
12. Love Song - Polen
13. You Are The Only One - Kroatien
14. Believe Me - Ryssland
15. Notre Planete - Monaco
16. Tii - Estland
17. I Admit - Rumänien
18. A Chaque Pas - Frankrike
19. Takes 2 To Tango - Finland
20. Dziesma Par Laimi - Lettland
21. For Real - Turkiet
22. In The Disco - Bosnien Hercegovina
23. Para Llenarme De Ti - Spanien
24. High - Norge
25. My Galileo - Vitryssland
26. Shame On You - Danmark
27. Du Bist - Österrike
28. Stay Forever - Slovenien
29. If My World Stopped Turning - Irland
30. What Happened To Your Love - Litauen
31. Foi Magia - Portugal
32. Celebrate! - Schweiz
33. Without You - Nederländerna
34. To Believe - Israel
35. Jugarem A Estimar-Nos - Andorra
36. Life - Makedonien 

Nu är det bara till att rösta tack. För er som missade så är länken i mitten av artikeln.


Eurovision Song Contest hittills^

Precis som förra året innehåller Eurovision Song Contest två semifinaler. Lottningen är skedd och Sverige tävlar i första semifinal i år.

Semifinal 1

1. Turkiet: Hadise - Düm Tek Tek 
2. Vitryssland: Petr Elfimov - Eyes That Never Lies
3. Montenegro: Andrea Demirovic - Just Get Out Of My Life
4. Finland: Waldo´s People - Lose Control
5. Rumänien: Elena Gheorghe - Balkan Girls
6. Andorra: Susanna Georgi - La Teva Decisió
7. Malta: Chiara - What If We
8. Armenien: Inga & Anush - Jan Jan
9. Island: Johanna Gudrun - Is It True
10. Georgien: Väljer 18 februari
11. Bulgarien: Väljer 21 februari
12. Makedonien: Väljer 21 februari
13. Portugal: Väljer 28 februari
14. Bosnien: Regina - Bistra Voda (Låten presenteras 1 mars) 
15. Israel: Väljer 2 mars
16. Belgien: Väljer 10 mars (internt)
17. Sverige: Väljer 14 mars
18. Tjeckien: Väljer 21 mars (artist redan vald, Gipsy.cz)
19. Schweiz: Lovebugs - The Highest Heights (Låten har ej presenterats)    

Semifinal 2

1. Albanien: Kejsi Tola - Më Merr Në Ëndërr
2. Danmark: Niels Brinck - Believe Again
3. Slovenien: Quartissimo - Love Symphony
4. Nederländerna: De Toppers - Shine
5. Cypern: Christina Metaxa - Firefly
6. Litauen: Sasha Son - Pasiklydes zmogus
7. Moldavien: Nelly Ciobanu - Hora Din Moldova
8. Polen: Lidia Kopania - I Don´t Wanna Leave
9. Grekland: Sakis Rouvas - Låt väljs 18 februari
10. Irland: Väljer 20 februari
11. Norge: Väljer 21 februari
12. Kroatien: Väljer 28 februari
13. Lettland: Väljer 28 februari
14. Ukraina: Väljer 1 mars
15. Estland: Väljer 7 mars
16. Serbien: Väljer 8 mars
17. Slovakien: Väljer 8 mars
18. Azerbajdzjan: Ayzel Teymourzadeh - Always (Låt har ej presenterats)
19. Ungern: Väljer internt men oklart när

Klara för finalen

1. Storbritannien: Jade - My Time
2. Frankrike: Patricia Kaas - S´il Fallait Le Faire
3. Tyskland: Alex C feat. Oscar Loya - Miss Kiss Kiss Bang
4. Ryssland: Väljer 7 mars
5. Spanien Väljer 7 mars


Melodifestivalen 2009 Göteborg, Deltävling 1

Deltävling 1 har redan avgjorts. Här är en resumé om bidragen. Betygen på bidrag görs på en skala mellan 0-5.

1. Tick Tock - Nina Söderquist

Först ut blev Nina som vann dokusåpan West End Star. Inledningslåten är precis som förra året med temat rock. Den här är helt OK tycker jag. Nina sjunger väldigt bra och verserna är bra. Däremot hade en starkare refräng behövts. Den sätter sig inte. Kläderna är verkligen med temat rock men ändå totalt hemska. Kort sammanfattning är att det ändå är en bra inledning på tävlingen och kan ta sig vidare till andra chansen.

Betyg: ***

2. Welcome To My Life - Jonathan Fagerlund

Enligt statistik när det gäller Melodifestivalen och Eurovision Song Contest så är startnummer 2 inget bra. Inget låt har vunnit Melodifestivalen eller ESC med startnummer 2. Jonathans låt är lite plagiat i refrängen av Westlife och han varit också varit med i ett irländskt pojkband. Det låter också som Jimmy Jansson fast på engelska. Verkligen inte min musiksmak. Klart sämst i denna deltävling.

Betyg: -

3. Med Hjärtat Fyllt Av Ljus - Shirley Clamp

Shirley Clamp är den första veteranen för i år. Hon har körat bakom Antique i ESC 2001 och också bakom systrarna Hedlund år 2002. År 2003, 2004 och 2005 tävlade hon solo med låtarna Mr. Memory, Min Kärlek och Att Älska Dig. Årets låt är en Bobby Ljunggren-ballad och påminner väldigt mycket om För Att Du Finns och Visst Finns Mirakel. Den här växer ju fler gånger man hör den. Däremot är den långt ifrån Min Kärlek och Att Älska Dig. Shirley hade röstproblem hela veckan och enligt press lyckades hon bättre i direktsändning. Ändå lät det inget bra.

Betyg: **

4. Jag Tror På Oss - Scotts

Scotts kom tvåa i Dansbandskampen och var storfavorit i deltävling 1. Låten var gjord för Linda Bengtzing men hon visste inte att de skickat in låten och tackade nej till den. Jag Tror På Oss är inget speciellt i sig, är som dansbandens Walking On Sunshine fast dålig. Den stora chansen för Scotts var att de skulle gå vidare tack vare att de är just Scotts.

Betyg: **

5. You´re My World - Emilia

Emilias riktiga comeback är väl detta. Hon hade en megahit 1998 med låten Big Big World. Årets låt låter mycket 60-tal. Verserna är av genren Jazz och refrängen är Motown. Refrängen är helt klart det som lyfter låten för mig eftersom jag tycker inte om Jazz. Emilias lugna röst är perfekt för låten.

Betyg: ***

6. Stay The Night - Alcazar

Alcazar tävlar för tredje gången i Melodifestivalen, de kom 3:a både 2003 (Not A Sinner Nor A Saint) och 2005 (Alcastar). Numera är de endast tre medlemmar, Tess Merkel, Andreas Lundstedt och Lina Hedlund. Även om de förra låtarna de haft med tidigare är väldigt bra så är den här långt före de andra. Låten är i samma stuk som Je T´adore fast mycket coolare. Live gör de den jättebra, sångmässigt nästan perfekt, endast lite falskt när tjejerna sjunger huvudstämman i andra versen. Blandningen av ljud, ljus, koreografi och sång gör att detta är så bra att vi kan skicka den till Moskva!

Betyg: *****

7. Snälla Snälla - Caroline af Ugglas

Detta är hennes andra bidrag i schlagern. Hon tävlade 2007 med låten Tror På Dig men gick inte vidare från sin deltävling. Årets låt är mycket mer det stuk man förknippar henne med. Hon sjunger bra och gör på något sätt att man lyssnar på texten. Hon är mer nedtonad än vad hon brukar vara. Det är det som gör att detta är bra för mig. 

Betyg: ***

8. Disconnect Me - Marie Serneholt

Marie debuterar i Melodifestivalsammanhang som JOKER. Hennes låt är verkligen av Eurovision-modell, det låter som en blandning av Shady Lady och Thank You. Sånginsatsen är långt ifrån den bästa men i en sån här låt är inte sången det viktigaste. Såna här låtar brukar tävla för länder i Östeuropa och vi kommer aldrig skicka en sån här låt till Eurovision. Den blir däremot bättre ju fler gånger man hör den.

Betyg: **      

Vidare till första omgången:

Alcazar - Stay The Night
Emilia - You´re My World
Scotts - Jag Tror På Oss
Nina Söderquist - Tick Tock
Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

6. Disconnect Me - Marie Serneholt
7. Welcome To My Life - Jonathan Fagerlund
8. Med Hjärtat Fyllt Av Ljus - Shirley Clamp

Oväntat att varken Marie eller Shirley gick vidare. När Shirley är i form kan hon helt klart komma på topp 5 i finalen.

Duell 1

Scotts - Jag Tror På Oss vs. Alcazar - Stay The Night

Till final: Alcazar - Stay The Night
Till andra chansen: Scotts - Jag Tror På Oss

Duell 2

Emilia - You´re My World vs. Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

Till final: Emilia - You´re My World
Till andra chansen: Caroline af Ugglas - Snälla Snälla
5. Nina Söderquist - Tick Tock

Internationella juryns val: Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

Slutkommentar: Rätt låtar gick vidare till finalen. Däremot tycker jag att Tick Tock kunde gått vidare till andra chansen istället för Scotts, men Scotts har mycket fans ute i Sverige sedan deras deltagande i Dansbandskampen. 

Start

Hej, jag heter Erik och är 16. Schlager är ett av mina stora intressen. Varje dag så lyssnar jag på schlagermusik och är också inne på olika schlagersajter för att hålla mig uppdatera om vad som händer ute i vida schlagereuropa.

Vi är just nu inne i schlagertider. Hela 15 länder har presenterat sitt bidrag och Sverige är mitt inne i uttagningsprocessen. Jag kommer inom kort tid uppdatera om vad som har hänt.

RSS 2.0