Tjeckien

Jag fortsätter idag med att berätta om varje lands bidrag. Tjeckien har fått startnummer 2.

Tjeckiens eurovisionshistoria:

Tjeckien 2007: Mala Dama - Kabát, Plats 28 (semifinalen) 1poäng

Tjeckien 2008: Have Some Fun - Tereza Kerndlová, Plats 18 (semifinalen) 9poäng

Tjeckien debuterade 2007. De har inte varit i närheten av en final än så länge. 2007 kom de sist och 2008 näst sist. Ingen lyckad tid i Eurovisionen än så länge.

I år representeras Tjeckien av hiphopgruppen Gipsy.cz. De slog i genom 2007 då de spelade på en festival i södra England. Deras låtar är ofta skrivna av dem själva och rappas oftast i språken Romani och Engelska, liksom årets bidrag.

Låten är skriven av sångaren i bandet, Gipsy. Han är debutant i Eurovisionssammanhang. Låten är något väldigt udda inom Eurovisionssammanhang. Den enda man kanske kan jämföra låten med är Israels låt från 2007, Push The Button, som inte ens var nära att gå till final.

Startnummer 2 i en semifinal var inget vidare tills förra året då både Israel och Sverige, som hade startnumret då, gick vidare till finalen. Innan dess hade Israel startnumret 2007 (24:e plats), Bulgarien 2006 (17:e plats), Litauen 2005 (25:e plats, sist) och Vitryssland 2004 (19:e plats). Detta då i semifinalen. Statistik för semifinaler och finaler skiljs åt.

På många Eurovisionshemsidor ligger Tjeckien inte alls bra till. På nästan alla hemsidorna ligger de bland de fem sista. Enligt schlagertyckarna ligger alltså Tjeckien inte alls bra till för att gå vidare. Det mesta pekar på enligt dem att Tjeckien får en lika bra placering som föregående år.

braodds.com kan man jämföra vad bettingbolagen tror. I genomsnitt ger Tjeckien 281 gånger pengarna för en vinst. Det är väldigt höga odds.

Jag tror inte att Tjeckien tar sig till final. Skämtbidragen förra året lyckades inte alls och i mitt tycke är detta inte på allvar. Om det är nån som inte tycker att Tjeckien tar tävlingen med en nypa salt kommentera gärna. Tjeckiens låt är i mitt tycke en av de sämsta i år och har ingenting i finalen att göra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0