Montenegro

Jag hade tänkt presentera varje lands bidrag och jag kommer försöka presentera ett land varje dag. Först ut år Montenegro som fick startnummer 1 i semifinal 1.

Montenegros Eurovisionshistoria:

Montenegro 2007: Ajde Kroci - Stevan Faddy, Plats 23 (semifinalen) 33poäng

Montenegro 2008: Zauvijek Volim Te - Stefan Filipovic, Plats 14 (semifinal 1) 23poäng

Montenegro debuterade 2007 som egen nation. De har också tävlat som en del av Serbien-Montenegro och Jugoslavien. De har inte varit i final än som egen nation.

Årets sångerska heter Andrea Demirovic. Hon är 23 år, sångerska och student. Hon läser musikpedagogik. Hennes första album släpptes år 2006 och nästa album släpps senare i år. Hon har tävlat i nationella finaler tidigare år men utan att vinna.

Låtskrivarna är veteraner men under andra namn. Varför vet jag faktiskt inte. Det är såklart Ralph Siegel och Bernd Meinunger. De har skrivit många tyska bidrag till Eurovision Song Contest men också bidrag till Luxemburg och Schweiz. Nu prövar de för Montenegro.

Andrea är den första kvinnliga solisten att tävla för Montenegro. De prövar med något hela annat i år eftersom de föregående resultaten inte var lyckade. Schlagerdisco med en upprepande refräng. Det kan kanske lyckas. 

Montenegro får inleda semifinal 1 för andra året i rad. Island lyckades ta sig vidare som startnummer 1 förra året i semifinal 2, likaså gjorde Bulgarien och Armenien tidigare år.

På många Eurovisionshemsidor ligger Montenegro rätt bra till för att gå vidare till finalen. Omröstningarna är inte avgjorda än men Montenegro ligger på avancemangplats hittills, med de kommer i så fall inte lyckas så bra i finalen.

braodds.com kan man jämföra vad bettingbolagen tror. I genomsnitt ger Montenegro 24.00 gånger pengarna ungefär vilket är rätt låga odds.

Själv tror jag inte Montenegro lyckas ta sig till final. Deras startnummer gör att låten glöms bort bland allt annat som finns i semifinalen. Låten sticker inte ut heller, och den följer förra årets trend där snygga tjejer sjunger schlagerdisco. Jag tror tittarna vill se något nytt i år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0